Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen resmi törene Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yanı sıra Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Dutlulu, "İşgal altındaki topraklarda nice düşmanla savaşıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü direnerek, savaşarak ilan etmiş bir halkın evlatları olarak, umutsuzluğa kapılmak asla bize yakışmaz. Özellikle bugün, büyük zaferin 102. yıl dönümünde, tarihimizi ve birlik olma gücümüzü hatırlamanın, geçmişten ilham almanın tam zamanıdır" dedi.

Başkan Dutlulu, yaptığı kutlama konuşmasında şunları söyledi:

"Milli Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında cesareti ve kahramanlığıyla dillerde destan olan Akhisarlılar, bu ülkenin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılara da hiçbir zaman geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Her bir şerefli Akhisar evladı, Mustafa Kemal’in Askeridir. 102 yıl önce Akhisar'da yakılan Milli Mücadele Ateşi ve Kuva-yi Milliye Ruhu bugün de aynı azim, kararlılık ve inançla devam etmektedir. Yüz yılı aşkındır süre gelen Akhisar’ın bu asil duruşunu saygıyla selamlıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Akhisarlıların 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü bir kez daha kutluyorum.”

  Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp