Gedik Yatırım'dan uluslararası piyasalar analizi

Gedik Yatırım'ın uluslararası piyasalar analizinde şu ifadeler yer aldı:

"Piyasalarda Bugün

ABD borsaları, yatırımcıların bu ayki FOMC toplantısında Fed’in faiz oranı kararını etkileyebilecek olan ve bu açıdan piyasa tarafından merakla beklenen Ağustos istihdam raporunu beklemesiyle Cuma günü düştü. Broadcom, piyasa beklentilerinin altında kalan mali dördüncü çeyrek gelirini yayınladıktan sonra uzun vadeli işlemlerde %6,7 düştü. Perşembe günü normal işlemlerde Dow ve S&P 500 sırasıyla %0,54 ve %0,3 düşerken Nasdaq Composite %0,25 değer kazandı. Ağustos ayında özel sektör istihdamı Ocak 2021'den bu yana en zayıf seviyedeyken, haftalık işsizlik başvuruları düşerek bir miktar rahatlama sağladı. İş ilanlarındaki düşüşü de içeren çelişkili veriler, olası bir durgunluk ve Fed'in faiz indirimlerine yaklaşımıyla ilgili endişelere katkıda bulundu. Piyasalar güncel olarak bu ay 50 baz puanlık faiz indirimi olasılığını %40 olarak fiyatlıyor ve bu yıl için toplamda 100 baz puanın çok üzerinde bir gevşeme görülüyor.

Bugün açıklanacak istihdam verisi, Temmuz ayında tarım dışı istihdam 114 bin artış göstermiş ve 175 bin civarındaki beklentinin oldukça altında kalmıştı.  Ağustos ayı için tarım dışı istihdamda artış beklentisi 164 bin civarında. Ortalama saatlik kazançların ise bir önceki aya göre 0,3% artması bekleniyor. Yıllık artış beklentisi ise 3,7% düzeyinde bulunuyor. Aynı dönemde işsizlik oranının 4,3%’ten 4,2%’ye gerilemesi bekleniyor.

Önemli Şirket Haberleri:

Broadcom (AVGO) dün ABD seansı kapanışı sonrasında üç aylık finansallarını açıkladı.4 Ağustos'ta sona eren üçüncü çeyrekte, Broadcom'un hisse başı karı analist beklentisi olan 1,20 doların üzerinde 1,24 dolar oldu. Gelir yıllık %47 artışla beklentilerin üzerinde 13,07 milyar dolara yükseldi. Broadcom ayrıca, 19 Eylül'de kayıtlı hissedarlara 30 Eylül'de ödenecek hisse başına 0,53 dolarlık temettü açıkladı. Şirket dördüncü çeyrek için, gelirinin 14,13 milyar dolarlık konsensüs tahmininin altında 14 milyar dolar olmasını beklediğini bildirdi. Şirket hisseleri, yarı iletken ve yazılım devinin dördüncü çeyrek için beklenenden daha zayıf bir tahmin sunması ile post market seansında 7%’ye yakın değer kaybetti. (Olumsuz)

Intel(INTC), Bloomberg’ün haberine göre, Intel zayıf performans gösteren otomatik sürüş sistemleri sağlayıcısı Mobileye Global'deki %88 payının bir kısmını halka açık piyasada veya üçüncü bir tarafa satış yoluyla elden çıkarabilir. Bu adım konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler tarafından edinilen bilgiye göre, şirketin yeniden yapılanmasının parçası olarak görülüyor. 1999 yılında kurulan Mobileye, kendi kendine sürüş sistemleri için yazılım ve donanım sağlıyor. Kudüs merkezli şirket, 2022 yılında ABD'de halka açıldı. Intel, geçen yıl Mobileye'deki payının bir kısmını satarak yaklaşık 1,5 milyar dolar elde etti.(Nötr)

Bugün Bilanço Açıklaması Beklenen Şirketler: RH, National Beverage,  ABM Industries Incorporated,Brady Corporatio."

  Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp