Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın 2 bin 500 dolar/ons üstüne toparlanmaya çalışıyor

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş. analizinde şu ifadelere yer verdi:

"Son üç gündür 2,500 dolar/ons psikolojik sınırının altında kapanış yapan altın, toparlanma yaşadığı bir günü geride bıraktı. Güne 2,495 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, gelen alımlarla 2,500 dolar/ons seviyesinin üstüne tutunduğu bir seans geçirdi. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi dün duyurulan ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi verisinin beklentilerin altında gelmesi 50 baz puanlık faiz indirimi ihtimalini gündemde tutarken altın da yukarı doğru reaksiyon gösterdi. Günü 2,517 dolar/ons seviyesinde noktalayan altın, günlük yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de yükselişini sürdürerek haftaya başladığı seviyelere doğru toparlandığı bir seans yaşadı. Güne 28,23 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, seansı 28,82 dolar/ons seviyesinde sonlandırarak günlük yüzde 2 kazanç elde etti.

Platin ise günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. Günü 902 dolar/ons seviyesiyle açan platin, 924 dolar/ons seviyesiyle seansı kapatarak günlük yüzde 2,3 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum, güne 924 dolar/ons seviyesinden başlayıp seansı 928 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 0,4 kazanç elde etti."

  Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp